Veneiden katsastus

Huviveneiden vuosikatsastus tehdään vuosittain ja runkokatsastus joka viides vuosi. Runkokatsastuksessa käydään tarkemmin läpi veneen rakenteita, joten se suoritetaan keväällä, kun vene on vielä kuivilla. Vuosikatsastus tehdään yleensä veneen ollessa vedessä. Katsastetuille veneille annetaan venetodistus sekä katsastustarra merkiksi suoritetusta katsastuksesta. Useat vakuutusyhtiöt antavat alennuksia katsastettujen veneiden vakuutusmaksuista.

Teijon venekerholla on viisi katsastusmiestä, jotka huolehtivat seuran veneiden katsastuksesta. Katsastusajat varataan suoraan heiltä. Kesäkuun alun katsastusviikonloppuna on mahdollista katsastuttaa veneensä Stora Krokössä ilman ennakkovarausta.

Teijon Venekerho on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseura. Huviveneiden katsastustoiminta on SPV:n jäsenseurojen harjoittamaa vapaaehtoista veneilyturvallisuustoimintaa. Jäsenseuroihin koulutetut, seurojen valtuuttamat katsastusmiehet katsastavat seuran jäsenten veneitä liittojen yhdessä ylläpitämän katsastusohjeiston mukaisesti.

Katsastuksella pyritään varmistamaan, että vene on rakenteiltaan ja varusteiltaan sellaisessa kunnossa, että sitä voidaan turvallisesti käyttää niillä vesialueilla ja niissä olosuhteissa, joihin se on tarkoitettu. Katsastus ei poista aluksen päällikölle kuuluvaa vastuuta veneen kunnosta.

Perusteellisia lisätietoja ja ohjeita löytyy SPV:n verkkosivuilta.