Ruoanvalmistus ja ruokailu

Ruuanlaittoa varten terassilla on kaasugrilli ja nuotiopaikka. Kaasupullot ostaa venekerho ja nuotiopuut löytyvät puuvajasta. Puita haetaan tulisijaan sopiva määrä, jotta puut eivät jää turhaan kastumaan.

Yhteisessä käytössä on kaasugrilli, iso kattila, muurikkapannu, paistinpannu sekä muutamia lastoja, leikkuulautoja, pannulappuja ym. ruuanlaittoon liittyviä välineitä. Jokainen venekokki huolehtii omalta osaltaan välineiden puhtaudesta ja hyvästä kunnosta. Puutteista ja rikkoontumisista ilmoitetaan saari-isännälle.

Saunan eteisessä on jääkaappi, jota voi vapaasti käyttää. Tyhjänä jääkaappia ei kuitenkaan kannata pitää kylmänä.

Grilliin mahtuu tarvittaessa parin-kolmen seurueen eväät yhtä aikaa. Pöytiä terassilla on kolme. Niiden ympärille mahtuu syömään vaikka koko laiturillinen nälkäisiä veneilijöitä. Ja jos penkkitila loppuu, on kallioiden päälläkin mukava istuskella.

Illan hämärtyessä erityisesti lapsiperheet mutta myös monet muut kerholaiset haluavat rauhoittua iltatoimiin ja yöpuulle. On kohteliasta jatkaa seurustelua rannalla siten, että nukkuvia ei häiritä. Tämä onnistuu luontevimmin viettämällä iltaa terassilla.

Terassilla on kaksi isoa aurinkovarjoa. Ne toimivat kohtuullisesti myös sadekatoksina. Jos lähdet viimeisenä saaresta, niin varmistathan, että varjot on suljettu ja suojahuput on vedetty varjojen suojaksi.