Nostot ja laskut

Jäsenet, jotka säilyttävät veneensä venehallissa, sopivat keväisin ja syksyisin kaksi tai kolme nosto- ja laskupäivää. Telakkatiimin jäsenet vastaavat nosturiauton varaamisesta ja tiedottamisesta veneen omistajille. Lähtökohtana on, että kenenkään venettä ei liikuteta, nosteta tai lasketa ilman omistajan läsnäoloa tai lupaa. Trailerilla olevia veneitä voidaan kuitenkin joutua siirtämään traktorilla hallin tilankäytön tehostamiseksi.

Veneet nostetaan ja lasketaan talkoilla. Venekerholla ei ole henkilökuntaa, jonka vastuulle avustaminen kuuluu. Telakkamestari tai telakointitiimin jäsenistä joku on toki aina rannassa, kun veneitä liikutellaan, mutta varsinainen nostotyö tehdään porukalla. On siis tärkeää, että jokainen veneen omistaja on paikalla heti aamulla ennen ensimmäisen veneen nostoa. Vastaavasti on kohteliasta varmistaa, että myös viimeisenä laskettavan veneen omistajalla on riittävästi apuvoimia käytössään.

Nostojärjestys määräytyy sen mukaan, kuin jäsenet sen sopivat. Periaatteena on kuitenkin, että laskupäivinä ensin kaikki veneet lasketaan veteen ja vasta sitten purjeveneet rikataan. Tämä säästää aikaa, kun nosturin kehikkoa ei tarvitse välillä purkaa maston nostoa varten.

Samalla tavoin nostopäivinä mastot otetaan kerralla alas.