Saunominen

Saunarakennus on tarkoitettu saunomiseen, ei yöpymiseen. Saunan voi lämmittää milloin vain. Lämmin sauna on aina kaikkien yhteisessä käytössä. Saunassa ja uimaan mentäessä käytetäänkin uimapukua.

Saunan taakse terassille on rakennettu kaksi pesukoppia, joihin pesuveden voi ottaa sangolla terassilla olevista hanoista. Lämminvesivaraajan vesi riittää mainiosti kaikille saunojille. Käytetyt vedet on viemäröity imeytyssäiliöön.

Tontillamme on porakaivo, jonka vesi on saariston tapaan hiukan suolaista. Se sopii kuitenkin hyvin pesu- ja löylyvedeksi. Vesi pumpataan sähköpumpulla saunan vieressä olevaan vesisäiliöön. Käytössämme on sähkökäyttöinen lämminvesivaraaja ja painevesipumppu. Kellokytkin käynnistää vesijärjestelmän varhain perjantaiaamuisin 20 tunniksi. Saaressa on siis aina viikonloppuna vesisäiliö täynnä ja lämmintä pesu- ja tiskivettä. Vesipumpun aikakytkin sijaitsee saunan pukuhuoneen oven pielessä. Jos tulet saareen keskellä viikkoa esim. loma-aikaan, niin käy heti painamassa aikakytkintä, jotta saat lämpimät pesuvedet käyttöösi mahdollisimman nopeasti.

Kylpemään on aina mukava tulla, kun jokainen jättää jälkeensä puhtaan saunan.

Sauna- ja nuotiopuut on viime vuosina ostettu valmiina klapeina. Osa puista on kaadettu omalta tontilta. Puut säilytetään puuvajassa. Puiden pilkkominen on hyvä tapa hoitaa omaa kuntoaan. Saareen on mukava tulla, kun jokainen varmistaa, että saunan lämmityksen jälkeen seuraavaakin saunojaa odottaa valmiiksi pilkotut puut ja kiehiset sytykkeiksi.